7 alimente care sunt pline de surprize

In fiecare zi, mancam alimentele noastre preferate. Fie ca vorbim despre produse in conserva, fie ca vorbim despre produse proaspete, pe care le gatim mai apoi. Este clar ca adoram sa le savuram mai apoi. Alimentatia este un element foarte important care nu trebuie sa fie neglijat pentru a fi in plina forma. Trebuie deci sa fim foarte atenti la alimentele pe care le consumam.

Din nefericire insa, foarte multe persoane nu stiu multe lucruri despre alimentele lor preferate. Si foarte multe dintre ele sunt pline de surprize care ar putea sa fie, in multe cazuri, foarte periculoase pentru sanatate.

Pentru a fi mai vigilenti, iata care sunt alimentele care sunt pline de suprize si la care ar trebui sa fii mult mai atent.

Pringles. Practic, toata lumea adora aceste chipsuri savuroase. Si majoritatea crede ca aceste chipsuri sunt pe baza de cartofi, nu-i asa? Ei bine, nu e chiar asa. Pringles sunt fabricate pe baza de un fel de aluat special. Iar acest aluat contine grau, orez, faina de porumb, si fulgi de cartofi dezhidratati. Iar acest aluat este mai apoi prajit, uscat si pulverizat cu mirodenii sub forma de pudra pe post de potentiatori de gust.

Nucile. Un lucru e clar. Migdalele, fisticul si arahidele sunt si ele nuci. Nu-i asa? Ei bine, se pare ca Nu. Din punct de vedere botanic, o nuca este « un fruct » care se afla la interiorul unei cochilii tari care nu de deschide in conditii naturale. Adevaratele « nuci » sunt alunele si castanele. Migdalele sunt seminte si arahidele apartin familiei leguminoaselor.

Morcovii. Exista morcovi de diferite culori. Culoarea portocalie este cea pe care o cunoaste toata lumea. Nu-i asa? Dar exista si morcovi in nuante de violet, de alb si de rosu.

Sucurile. In mod normal, sucurile care sunt 100% naturale nu ar trebui sa fie ambalate. Pentru a conserva sucurile cat mai mult timp, acestea sunt private de oxigen in mod artificial. Dar in timpul procesului, din nefericire isi pierd din gust si din miros. Din acest motiv, fabricantii mai adauga aromatizanti si alti aditivi alimentari. Din aceste motive, nu am putea spune ca sunt 100% naturale.

Siropul de artar. Multe personae stiu ca siropul de artar este foarte bun pentru sanatate. Este chiar considerat cea mai sanatoasa alternativa la zahar. Dar un sirop mai ieftin de pe piata ar putea contine si conservatori si arome artificiale, un lucru deloc bun.

Uleiul de masline. Uleiul de masline este considerat un ulei pur si sanatos, cu o multime de beneficii pentru sanatate. Este chiar recomandat pentru ca aduce grasimi sanatoase. dar ar trebui sa fii foarte atent la ceea ce cumperi. Foarte multe sticle din supermarket contin ulei de soia cu o savoare de ulei de masline.

Fulgii de ovaz. Daca ai impresia ca fulgii de ovaz sunt 100% naturali, te inseli. Se folosesc cel mai adesea produse chimice pentru ca acestia sa se usuce mai repede.

Stiai toate aceste lucruri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *