Agadir, orașul din care nu vei mai dori să pleci

Agadir este un oraș situat în partea de sud-vest a Marocului. Situat la malul Atlanticului, acest oraș cu multiple fațete a știut să conjuge modernitate cu tradițiile. Cu cei 421 844 de locuitori, Agadir este unul din cele mai mari orașe din Maroc. Ce poți face la Agadir? Vei afla în cele ce urmează.

Plajele. Înainte de a porni în explorarea orașului te sfătuim să mergi la plajă. Profită din plin de o țară ce beneficiază de 300 de zile însorite pe an și de temperaturi înalte vara. Îndreaptă-ți pașii spre plaja urbană a orașului, admiră vapoarele din port și ia cina vis-a-vis de mare pentru a admira un răsărit de soare care taie respirația. Ești pasionat de surf? În acest caz, locația ideală pentru tine este Banana Beach unde valuri de patru metri te așteaptă. Locul este ideal pentru surferii denutanți.

Centrul orașului Agadir. Centrul orașului Agadir nu este lipsit de interes. Ai posibilitatea de a face o mulțime de activități în timpul unui sejur la Agadir: vizitează muzeul patrimoniului, admiră moscheea Loubnane, rătăcește pe străduțele înguste și, bineînțeles, bea un ceai de mentă cu localnicii. Nu ai cum să vizitezi Agadir fără să treci prin piața El Had, nimeni alta decât inima vechii medina distruse în 1960 de un teribil cutremur. Ocazia ideală de a gusta produsele locale și de a descoperi artizanatul local.

Grota Wintimdouine. Dacă ești în căutarea unui loc mai special în timpul sejurului la Agadir, te sfătuim să vizitezi această grotă. Chiar dacă este situată la o distanță de 70 de kilometri de oraș este vorba de una din cele mai importante de pe continentul african.

Cam greu să vizitezi Agadir fără să faci cunoștință cu bucătăria marocană. Aceasta este parte integrantă din cultura marocană. Vei avea ocazia să guști tradiționalul cous cous și preparate pe bază de smochine, ulei de argan și alte produse locale.

Lasă un răspuns