Alimentele care îți pot stimula metabolismul

Daca vei incerca sa iti stimulezi sau sa iti accelerezi metabolsimul, vrei reusi sa elimini mai usor si mai repede toxinele. Iata deci care sunt alimentele la care poti apela.

Piperul negru. Piperul negru contine piperina. Este un alcaloid care poate stimula organismul in maniera semnificativa si care permite o mai buna eliminare a toxinelor. Pentru a decupla efectele sale, trebuie sa fie asociat cu curcuma.

Carnea de pui. Carnea de pui consumata fara piele este foarte bogata in proteine. Iar pieptul de pui este partea care contine cele mai putine grasimi. Datorita texturii sale fibroase necesita o masticatie lenta care poate stimula metabolismul in general.

Oul. Oul este foarte bogat in proteine. Proteinele sunt cele care pot hrani muschii si care le permit o functionare optima. Ori un muschi care functioneaza bine, asa cum trebuie, poate stimula metabolismul.

Varza. Varza este un aliment foarte bogat in vitamina C care are drept efect accelerarea metabolismului si redarea energiei si a vitalitatii. Cel mai bine ar fi insa sa o blansezi pentru a evita disconfortul digestiv.

Tonul. Tonul este foarte bogat in oligoelemente si in vitaminele B6 si B12. Acesta joaca un rol extrem de favorabil asupra metabolismului si are efecte pozitive asupra nivelului rau de colesterol. Pentru a pastra deci efectele sale benefice pentru sanatate, cel mai bine ar fi sa il consumi natur, in conserva, proaspat, fara ulei.

Cafeaua. Cafeaua poate stimula metabolismul cu pana la 5-8%. Poate favoriza astfel pierderea in greutate, cu conditia insa sa fie consumata fara lapte si fara zahar. Consumarea sa ar trebuie sa fie totusi limitata pana la ora 4 dupa –amiaza pentru a se limita aparitia efectelor neplacute- tahicardie sau insomnie.

Scortisoara. Scortisoara contine un flavonoid care este antioxidant si care are o actiune stimulanta la nivel metabolic. Asta deoarece poate favoriza folosirea de zahar de catre celule. Se poate folosi deci si de catre persoanele diabetice si cele care isi doresc sa piarda in greutate.

Lamaia. Lamaia, un aliment bazic, este cea care poata facilita sau stimula echilibrul acido-bazic, accelerand metabolismul si permitand arderea de mai multe calorii. Se poate consuma sub forma de suc sau se poate dilua pentru cei care au un stomac mai delicat sau mai fragil sub forma de vinegreta.

Branza de vaci. Branza este un aliment foarte benefic pentru sanatate in ciuda ideilor preconcepute. Este cea care poate stimula metabolismul de baza datorita bogatiei sale in calciu si in proteine. Este slaba in grasimi si are un efect satios minunat, ajutandu-te sa scapi de senzatia de foame, fara zahar si fara grasimi.

Ardeiul iute rosu. Este cel care poate accelera metabolismul datorita caldurii. Acest lucru se datoreaza unei molecule , capsaicina, care participa la o mai buna eliminare.

Lasă un răspuns