Big Little Lies – o picătură de apă în ocean

La doi ani dupa ce a marcat spiritele datorita unui stil vizual afirmat, povestii interesante si distributiei prestigioase, Big Little Lies revine cu o continuare improvizata care exploreaza dramele din primul sezon. In inima orasului Monterey regasim acest grup de femei acum unite de tacere, de un secret, mai precis de secretul care inconjoara moartea lui Perry, un barbat pervers si manipulator, sotul lui Celeste.

In timp ce Madeline incearca sa isi salveze casnicia, Jane merge mai departe, Renata simte ca cedeaza, Bonnie este cuprinsa de remuscari si de sentimentul de culpabilitate si Celeste incearca sa se reconstruiasca asa cum poate, protejandu-si gemenele de bunica intrusiva si determinata sa nu lase ca memoria fiului sau sa dispara.

O continuare necesara insa bine executata. Al doilea sezon al serialului Big Little Lies, scris tot de David E. Kelly se inscrie drept fiind o continuare a romanului lui Liane Moriarty. Fara suport, exercitiul este mult mai periculos. Scenaristul da dovada ca stapaneste la perfectie psihologia personajelor, alcatuind pentru ele povesti mult mai reusite decat in sezonul 2.

Povestea se deruleaza subtil pana la o concluzie previzibila insa coerenta. Chiar daca povestea ramane pasionanta si interesanta deopotriva, vizionarea sezonului 2 este mult mai dificila decat al primului. Big Little Lies sufera in realitate de probleme de ritm, eventual rezultat al unei munci de post-productie care are drept efect diminuarea muncii lui Andrea Arnold conform zvonurilor. Daca acest lucru este sau nu adevarat, simtim ca serialul a fost retusat enorm si ca unele directii s-au schimbat. Cel mai bun exemplu un acest sens sunt probabil sedintele la psiholog.

Montajul, care ar fi putut fi punctul forte al serialului este destul de problematic anul acesta. Tranzitiilor le lipseste fluiditatea si timing-ul scenelor este adesea frustant. Numeroase sunt in egala masura si conversatiile terminate abrupt.

Femei incredibil de disperate. Forta nebanuita a serialului Big Little Lies este aceea de a poseda actrite atat de dotate incat ne face sa uitam defectele mai sus mentionate. Serialul ne tine cu sufletul la gura cu o curiozitate nesanatoasa de a vedea in continuare prestatia principalelor actrite. Shailene Woodley se estompeaza in szonul 2 lasandu-i loc lui Nicole Kidman, la fel de incredibila in rolul lui Celeste, lui Reese Whiterspoon, mult mai relaxata in rolul lui Madeline si mai ales lui Laura Dern, in rolul lui Renata. Bonnie castiga si ea in importanta. Si mai este si Meryl Streep, minunata in rolul sau de mama devastata si torturata.

Am retinut din acest serial magnific portretele femeilor reunite de o lovitura nefericita a destinului, prestatiile excelente si estetismul marcant.

Lasă un răspuns