Când totul nu merge așa cum trebuie – 8 trucuri pentru a nu-ți pierde capul

Chiar si atunci cand avem impresia ca nimic nu merge sau ca nimic nu ne reuseste, ei bine nu e chiar asa. Decat sa cadem in capcana generalizarilor excesive, cel mai bine ar fi sa ne gandim la anumite lucruri in viata care merg bine si care ne ajuta sa fim cei mai fericiti. Dar nu numai.

Atunci cand nimic nu merge bine, incearca sa faci « curatenie » si sa te reorganizezi. Simti ca esti pe cale sa pierzi controlul in viata ta? Ai impresia ca totul merge rau? Chiar si cel mai mic lucru pare sa inrautateasca lucrurile si sa te simti coplesita. Nu-i asa? Poti incerca insa sa faci curatentie in dulapuri sau in sertare pentru a simti ca detii din nou controlul asupra lucrurilor.

Incepe o noua activtate pentru a-ti schimba ideile si pentru a te destinde. Chiar daca nu poti controla totul in viata, macar poti incerca sa controlezi timpul pe care il dedici activitatilor tale preferate. Ai nevoie deci de o activitate noua, de un hobby nou si sa iti canalizezi intreaga energie inspre acest nou hobby.

Accepta ca nu poti controla totul. Trebuie sa accepti de asemenea si lucurile pe care nu le poti controla si incearca sa te folosesti de aceasta energie pentru a putea schimba doar lucrurile pe care le poti. Nu ai cum sa schimbi circulatia, starea de dispozitie imprevizibila a celor din jurul tau sau chiar si economia. Fa o lista cu lucrurile pe care nu le poti schimba in viata ta si pune-o bine la vedere pe frigider.

Inainte de a « ataca » o problema, alunga stresul. Trebuie sa iti faci timp sa te intinzi, sa te relaxezi si sa incerci sa alungi stresul. Ascultand muzica relaxanta, vei reusi sa rezolvi o problema foarte serioasa. Nu ai cum sa ataci o problema cu seninatate fara sa te eliberezi mai intai de stres si de toate emotiile negative.

Atunci cand nimic nu merge asa cum trebuie, fa o lista cu lucrurile pe care le ai de facut. Daca te simti coplesita, incearca sa faci in acest caz o lista cu lucrurile sau cumparaturile pe care le ai de facut. Apoi fixeaza o zi si o ora pentru fiecare dintre ele.

Ai nevoie de cuvinte de incurajare pentru a vedea mai clar si pentru a te calma. Atunci cand ai nevoie de un mesaj mai optimist, incearca sa apelezi la automotivarea pozitiva. Adreseaza-ti deci cuvinte de genul- Voi reusi pentru ca sunt bine pregatita si pentru ca ma voi asigura sa iasa asa cum trebuie.

Antreneaza-te sa pierzi controlul pentru a preveni mai bine loviturile. Trebuie sa iti intaresti toleranta la neprevazut, creand stiintific situatii in care simti ca pierzi controlul. Vei invata astfel ca nu poti sa detii controlul chiar asupra tuturor lucrurilor si acest lucru e un lucru foarte bun.

Calca haine ascultand muzica ta preferata. Te vei simti astfel mai linistita, eliberata de stres, dar si mai satisfacuta, poti incerca daca nu crezi…

Lasă un răspuns