Cele mai bune filme ale anului 2020

2020 a fost un an dificil pentru toti. Numerosi au fost cei care au ales sa se refugieze in filme, mai ales in perioada de carantina. Iata un mic top al celor mai bune filme ale anului 2020.

1917 al lui Sam Mendes
In inima transeelor. Cu 1917, film care a obtinut trei Globuri de Aur si trei premii Oscar, Sam Mendes lasa putin universul James Bond (Skyfall, Spectre) pentru a ne vorbi despre atrocitatile traite in timpul Primului Razboi Mondial. Camera ii urmareste, timp de doua ore, pe tinerii soldati Schofield si Blake care trebuie sa traverseze un camp inamic pentru a transmite un mesaj important care ar putea salva cateva sute de vieti.

The Gentlemen, al lui Guy Ritchie
Cei care se temeau ca Guy Ritchie s-a pierdut cumva in productii pentru tineri cum este, spre exemplu, Aladdin, un film live-action comandat de Disney, pot fi linistiti. Fostul sot al celebrei Madonna s-a reintors la ce stie sa faca mai bine: la filmele cu gangsteri si jafuri pe fondul traficului cu droguri.

Judy, al lui Rupert Goold
In 1968, Judy Garland revine in lumina reflectoarelor pentru a asigura o serie de concerte pentru cabaretul Talk of the Town. Astfel, incearca sa pastreze custodia copiilor sai. Insa, chiar daca joaca cu ghiseurile inchise, mama lui Liza Minelli inca lupta cu demonii din trecut. Depresie, alcool, droguri…

Dark Waters, al lui Todd Haynes
In acest thriller judiciar si politic, realizatorul denunta unul din cele mai mari scandaluri de sanatate publica din ultimii ani, lupta impotriva poluantilor chimici dusa de avocatul Robert Bilott impotriva gigantului american in industria chimica DuPont, care fabrica Teflon.

Tenet al lui Christopher Nolan
Acest thriller de spionaj amanat de mai multe ori din cauza crizei sanitare a reusit sa salveze salile de cinema internationale. Protagonistul, un agent CIA are misiunea dificila de a salva lumea de la Al Treilea Razboi Mondial.

Lasă un răspuns