Cum să reglezi geamurile termopan pentru a fi eficiente

Inainte de aparitia geamurilor de tipul termopan majoritatea persoanelor isi izolau singuri geamurile pe timpul iernii cu diferite materiale special concepute pentru a nu intra aerul rece in casa, dar chiar si apa si umezeala. 

Insa, de cand cu geamurile termopan lucrurile s-au mai schimbat putin, pe langa faptul ca acestea nu mai trebuie sa fie izolate, sticla lor este mult mai rezistena, iar prin constructia ramelor sunt niste izolatori foarte buni fata de mediul exteriori, dar, toodata, ajuta si pe partea de izolare fonica. Daca locuinta ta este orientata spre calea ferata atunci cu siguranta ai nevoie de geamuri termopan, altfel linistea pe timp de seara va fi afectata foarte mult.

Chiar daca instalatorii de geamuri termopan isi fac in majoritatea cazurilor destul de bine treaba, grabindu-se foarte mult uita in cele mai multe din cazuri sa informeze cumparatorii despre doua aspecte destul de importante in ceea ce priveste durata de viata ale geamurilor.

Primul aspect este faptul ca geamurile de tipul termopan trebuie sa fie unse de cel putin o data pe an, acest lucru intra la capitolul intretinere si se poate folosi orice tip de ulei, daca nu aveti ceva special pentru balamalele geamurilor, atunci se poate aplica si uleiul de masina.

Al doilea aspect care este la fel de uitat este determinat de faptul ca geamurile termopan au doua functii, cea de iarna si cea de vara. Mai exact, la schimbarile de anotimpuri trebuie sa schimbam modul in care sunt setate acestea, deoarece pe timpul iernii garniturile sunt sub presiune, obtinand astfel o izolare mult mai buna. Problema intervine atunci cand geamurile raman pe modul de iarna, daca le uitati atunci, din cauza presiunii acestea se vor deteriora mult mai repede.

Practic, aceste structuri se pot modifica, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa priviti geamul din lateral si sa folositi o surubelnita sau un imbus. Este destul de usor, insa daca nu va descurcati, cel mai bine ar fi sa apelati la firma care a montan geamurile, cu un cost minim nu veti mai depune efort si veti avea setarile eficiente in functie de anotimp.

Lasă un răspuns