Destinații europene pentru un Revelion fabulos

În timp ce unii preferă să petreacă noaptea ce face trecerea dintre ani acasă, în familie, alții preferă să călătorească împreună cu prietenii sau persoana iubită și să petreacă Revelionul în străinătate.

Londra a devenit în ultimii ani unul din cele mai populare orașe din lume pentru sărbătorirea Revelionului. Asta datorită spectaculosului foc de artificii de la miezul nopții ce pornește din London Eye. Dacă pe vremuri focul de artificii era gratuit, actualmente turiștii trebuie să scoată din buzunar 10 lire pentru a se asigura de faptul că se află în cel mai bun loc pentru a admira superbele artificii.

Edinburgh. Mii de persoane își urează La Mulți Ani pe străzile orașului Edinburgh în acordurile melodiilor celor de la Simple Minds. Ce poți cere mai mult? Hongmanay este o noapte plină de bucurie și de distracție. Poți participa la această celebră sărbătoare de stradă contra sumei de 20 de euro. Sau admiră gratis focurile de artificii de pe Calton Hill.

Barcelona. Capitala catalană debordează de spirit festiv de-a lungul întregului an însă, în ajunul zilei de 1 ianuarie, oamenii participă la tradiția de degustare a strugurilor: în momentul în care ceasul bate miezul nopții oamenii mănâncă o boabă de strugure. Se consumă 12 boabe de struguri pentru a avea prosperitate în anul ce vine.

Paris. Parizienii au obiceiul să sărbătorească Anul Nou ieșind la cină împreună cu familia sau cu prietenii. Restaurantele propun meniuri compuse din șase-șapte feluri de mâncare diferite.

Amsterdam. Cel mai ieftin loc în care poți petrece Revelionul în străinătate ieftin este pe străzile din Amsterdam. Majoritatea localnicilor fac acest lucru, consumând berea locală, Heineken. Atenție, sărbătorirea Revelionului pe străzile din Amsterdam nu se adresează persoanelor timide deoarece tradiția cere ca tinerii să lanseze focuri de artificii. Cartierul De Pijp este cel mai bun loc pentru a sărbători Revelionul în Amsterdam.

Lasă un răspuns