Fructele și legumele lunii Decembrie

Luna Decembrie este sinonimă cu bucuria și sărbătoarea iar acest lucru trebuie să se resimtă și în ceea ce privește fructele și legumele de sezon. Fructe și legume care să ne confere vitalitatea de care avem atâta nevoie în sezonul rece. Iată ce fructe și legume trebuie să consumi în luna Decembrie.

Fructe și legume de iarnă: bun venit citricelor. Decembrie este sezonul citricelor. Aceste fructe de sezon bogate în vitamine ne vor conferi tonusul și vitalitatea de care avem nevoie pentru a înfrunta frigul de afară. Datorită conținutului bogat de Vitamina C, consumul regulat de citrice ne va ține departe de răceală și gripă dar și de alte afecțiuni specifice iernii. Dacă clementinele, mandarinele și portocalele sunt destul de dulci și pot fi consumate ca atare, lămâia, mai acidă, nu poate fi consumată de toată lumea fără puțin zahăr.

Mărul, fructul vedetă al iernii. Mărul este prezent în piață de-a lungul întregului an însă iarna este consumat mai des decât în altă perioadă a anului. Plin de vitamine, mărul este cel mai bun aliat al celor care vor să își purifice organismul. Bogat în antioxidanți, mărul este un fruct ideal pentru inimă.

Fructe și legume de iarnă: varza la putere. Decembrie este luna ideală pentru a consuma varza: creață, albă sau de Bruxelles. Pe timp de iarnă, varza contribuie la vitaminizarea și mineralizarea organismului nostru. Varza Kale este bogată în Vitamina C și K dar și în calciu. Nutrienții conținuți de acest tip de varză țin sub control bolile inflamatorii și întăresc sistemul nervos.

Decembrie: legume de sezon pentru supe. Iarna, corpul nostru are nevoie de energie pentru a face față cu brio frigului de afară. Pentru asta, nimic nu se compara cu o supă caldă de legume. Supă de dovleac, ciorbă de legume, supă de cartofi, toate sunt ideale pentru organismul nostru în sezonul rece.

Lasă un răspuns