Fructul de acai, superalimentul antioxidant care ia cu asalt rețelele sociale

Fructul de acai este peste tot. In deserturi, in bolurile pentru micul dejun, in bauturi, in produsele pentru infrumusetare sau in suplimentele alimentare. Aceste mici bombe pline de beneficii in nuante de purpuriu, care nu ar trebui sa fie confundate cu coacazele sunt noul caviar pentru micul dejun, pare-se.

Moda fructului acai vine direct din Statele Unite. Dar acest fruct este consumat de mii si mii de ani in America de Sud. Este un fruct plin de calitati nutritive si se poate prepara in foarte multe feluri.

Ulei, suc, pudra si chiar sorbet. Fructul de acai a devenit un veritabil must have pentru pozele de pe Instagram. Si este atat de popular deoarece ascunde o multime de puteri sub capa sa de superaliment.

Cel mai bun aliat detox. La fel ca si majoritatea fructelor mici rosii, fructul de acai este foarte bogat in polifenoli. Dar fata de « colegii » sai, fructul de acai mai are inca un atu in maneca- prezinta o combinatie foarte concentrata de antocianine si de proantociadinine. Adica de antioxidanti extrem de puternici.

Fructul acai poate de asemenea sa previna iritarea plamanilor si combate problemele respiratorii in acelasi timp.

Un ingredient detox foarte puternic, in cea mai frumoasa nuanta de purpuriu, fructul de acai are o actiune foarte puternica mai ales sub forma de suc.

Fructul de acai ne poate proteja de maladiile cardiace si de cancer. Dar beneficiile sale nu se opresc aici. Nu se multumeste cu doar 25% fibre si 13% lipide, ci mai contine un procent de 50% de lipide.

Contine deci grasimi, dar nu orice tip de grasimi. Acizii aloizi, przenti in cantitate mare in uleiul de masline care sunt prezenti si in fructul de acai, ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau deci poate preveni si bolile cardiovasculare.

Combinatia sa de antioxidanti fac din el un aliat de pret si contra cancerului, studiile recente dovedind faptul ca fructul acai poate sa scada in mod semnificativ numarul de celule canceroase in corp.

Iar datorita actiunii sale antioxidante, fructul acai este un fruct compagnon anti-imbatranire ideal.

Astfel ca uleiul de acai este o alegere excelenta atunci cand nu vrei sa apelezi la produsele chimice. La ora actuala, numeroase produse cosmetice contin ulei de acai, cu o actiune antioxidanta foarte benefica. Dar si cu un nivel ridicat de vitamine si de minerale. Va hrani foarte bine si ii va reda sralucirea sanatoasa.

Lasă un răspuns