Lămâia verde, plină de beneficii

Un strop de lamaie verde la tine in salatele de fructe, in cocktailuri sau in orezul parfumat si gata esti pregatita sa savurezi cele mai exotice preparate. Iata insa mai multe cuvinte despre beneficiile acestui fruct minunat, un fruct cu 1001 virtuti.

Caracteristica pentru bucataria asiatica sau pentru cea latino-americana, lamaia verde sau lime, este indispensabila pentru a da un gust venit de altundeva tuturor preparatelor tale.

La fel ca si toate citricele, lamaia verde este un complice ideal pentru toate dietele. Are 23 de calorii pe 100 de grame, este foarte bogata in fibre si slaba in lipide. Deci poti cosuma acest fruct minunat fara moderatie si il poti adauga fara probleme tuturor preparatelor tale.

Un veritabil concentrat de antioxidanti, lamaia verde actioneaza contra radicalilor liberi, si agentilor oxidanti care sunt responsabili cu numeroase tipuri de cancer sau cu imbatranirea tesuturilor. Un aliat de minune deci pentru cel mai frumos ten.

Foarte bogata in antiflavoinoizi, lamaia verde poate sa scada in mod semnificativ nivelul de colesterol. Consumata in mod regulat, raspunde asteptarilor in materie de vitamina C, de fier si de cupru necesare organismului. Ajuta la combaterea infectiilor, asigura o buna sanatate a oaselor, contribuie la repararea tesuturilor si contribuie la o mai buna digestie.

Lamaia verde are proprietati anti-inflamatoriii, excesul de acid uric, fiind dizolvat de acidul citric din sucul de lamaie verde. Un lucru care va reduce inflamatia. Iar acidul uric din lamaia verde poate in acelasi timp sa previna aparitia calculilor renali.

De asemenea, lamaia verde este cea mai buna atunci cand vrei sa slabesti. Combinatia dintre slabul aport de calorii si ridicatele valori nutritive, dar si puternicii antioxidanti, fac din sucul de lamaie verde un purificator excelent pentru organism. Deci un ajutor de pret pentru cei care isi doresc sa slabeasca.

Cum se poate integra lamaia verde la noi in alimentatie? Poti folosi sucul de lamaie verde pentru a « stropi » cu el pestele, poti prepara o limonada sau poti prepara specialitatea thailandeza, « fried rice ». Lamaia verde va aduce de fiecare data, o aciditate mai dulce decat verisoara sa, lamaia galbena. Cu un plus de dulce si de exotism.

Daca vrei sa prepari in mod original carnea, poti incerca sa combini untul cu lamaia verde. Coaja de lamaie verde este perfecta pentru a parfuma margarita sau alte bauturi,dar si pentru a prepara cel mai savuros sos pentru peste.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *