Mașină nouă sau mașină second hand? Ce alegi?

Achizitia unui autoturism nu este nicidecum o sarcina usoara si o decizie facila. Masinile sunt foarte necesare in viata oricarei persoane fiindca reprezinta cea mai buna, sigura, curata si putin aglomerata metoda de deplasare dintr-un loc in altul, atat pe distante scurte cat si pe distante lungi.

Insa cei care sunt pusi in fata luarii unei asemenea decizii trebuie sa se decida asupra tipului de masina pe care o vor conduce dupa ce devin proprietari – masina noua sau la mana a doua?

Autoturism nou sau second hand? Aceasta este intrebarea!

Din punct de vedere financiar, bugetul familiei nu va fi afectat prea mult de achizitionarea unei masini second hand. Acum sunt masini care costa doar cateva sute- mii de lei, insa intretinerea lor pe termen lung necesita investitii mai mari. Iar dupa cativa ani, in general masina second hand este vanduta iar oamenii isi indreapta atentia catre alta.

Masina noua, pe de alta parte, este o investitie extraordinara: aceasta nu este folosita, nu vine `la pachet` cu mici defecte, de multe ori ascunse, nu a fost implicata nici macar intr-un mic incident, iar acest lucru conteaza foarte mult la incheierea asigurarii auto si in plus, poate fi achizitionata in rate, in leasing, fara ca proprietarul sa simta din prima gaura din bugetul familiei.

Masinile noi beneficiaza de reparatii gratuite pe o perioada mare, functioneaza perfect, au o taxa de prima inmatriculare foarte mica si pot fi exploatate ani buni de catre posesori.

Pe de alta parte, aceste masini trebuie intretinute la timp, la reprezentanta, iar piesele si manopera sunt in general costisitoare, este mult mai scumpa decat una la mana a doua si devin mult mai usor tinta hotilor. Masinile second hand sunt mult mai ieftine, usor de intretinut si unele chiar nu au o uzura asa mare datorita infrastructurii.

Lasă un răspuns