Nu săriți peste micul dejun

Nutrientii pe care ii obtinem atunci cand ne luam micul dejun sunt foarte importanti pentru noi. Acestia ajuta organismul nostru sa se reincarce cu energie. Multe persoane nu constinetizeaza de faptul ca a sari peste micul dejun poate avea un efect negativ asupra sanatatii.

Daca veti sari peste micul dejun, veti avea parte de o serie de consecinte negative. Unele persoane sunt de parere ca refuzul de a manca dimineata le va ajuta sa reduca aportul de calorii. Cu toate acesteam obiceiul dea nu manca la micul dejun poate avea chiar efectul opus. Pe termen lung, acest obicei va duce la cresterea in greutate. El va cauza diverse probleme si va diminua calitatea vietii.

Atunci cand veti sari peste micul dejun, nu veti avea energie. Va va trebui aceasta energie pentru a da randamentul maxim pe timp de zi, de aceea este esential sa aveti in vedere un mic dejun sanatos, pentru a va iuncepe ziua cat mai bine. Daca nu veti servi prima masa a zilei, veti avea parte de somnolenta, dar si de o oboseala persistenta.

O cafea si niste biscuiti nu vor fi de ajuns. Va trebui astfel sa aveti in vedere niste alimente bogate in nutrienti. Nutrientii pe care ii veti lua la micul dejun va vor regla glicemia. Hiperglicemia este o problema destul de mare, mai ales in cazul persoanelor predispuse la a face diabet. Daca nu este tratata curand, aceasta poate cauza diverse simptome si afectiuni.

Daca sariti peste micul dejun, va puteti confrunta cu o stare de anxietate care poate duce in final la ingrasare. De asemenea, daca nu serviti prima masa a zilei, veti ajunge sa va accentuati senzatia de foame mai tarziu si sa mancati mai mult decat ar trebui. Dezechilibrele emotionale sunt si ele destul de comune. Daca nu veti manca micul dejun, veti avea parte de aceste dezechilibre.

Alimentele de calitate va vor asigura bunastarea fizica, dar si psihica. Cele daunatoare va vor proovoca stres si anxietate. Va trebui sa va analizati cu o foarte mare atentie obiceiurile alimentare. Mariti constumul de alimente care sporesc secretia de serotonina. Puteti include in micul vostru dejun alimente precum ciocolata neagra, bananele si avocado.

Nutrientii asimilati la micul dejun ajuta si la intarirea sistemului imunitar. Lipsa acestei mese va va slabi imunitatea, de aceea organismul vostru va fi predispus la infectii. Problemele digestive pot aparea si ele daca nu veti consuma fibre la micul dejun.

Lasă un răspuns