Ritualuri din lumea întreagă pentru a fi o persoană fericită

Inca din negura vremurilor, oamenii au un singur scop- acela de a gasi reteta magica a fericirii. Vrei sa stii care sunt ritualurile din lumea intreaga pentru a fi o persoana fericita si pentru a-ti cultiva propria fericire sau bucurie? Citeste acest articol.

Mongolia- importanta familiei. In Mongolia, fericirea se poate regasi in sanul familiei. In asa fel incat, aici se sarbatoreste Tsagaan Sar, care inseamna “luna alba”. Aici se onoreaza familiile sau clanurile de familii timp de 15 zile, cu ocazia fiecarui nou an. Principiul este urmatorul – sa lasi in spatele tau tot ce este vechi si rau, tot ce apartine anului precedent, pentru ca « luna alba » sa il mature sau curete.

Oamenii isi alunga astfel gandurile si emotiile negative si fac loc gandurilor pozitive. Este in acelasi timp ocazia ideala ca unii oameni sa isi rezolve probleme pentru ca acestea sa nu atarne greu asupra moralului.

Tibet- cosmos, meditatie, rabdare si mandala. In Tibet, calugarii budisti au o modalitate foarte draguta de a repune omul la locul sau in Univers. Acestia creeaza aici asa-numitele mandala de o mare complexitate, pornind de la nisip de diferite culori. Este vorba aici despre rabdare si minutiozitate iar fiecare gest le permite sa isi regaseasca pacea interioara si sa fie fericiti in acelasi timp. intr-o versiune mai simpla si mai abordabila, pot incerca sa colorezi o mandala. Este la fel de linistitor.

Thailanda- emotiile negative si lampioanele. Exista anumite stari de manie sanatoase. Si totusi, numeroase emotii negative ne pot afecta moralul in viata de zi cu zi. Pentru a se elibera de ele, finlandezii apeleaza la « Loy Kratong », Festivalul Lampioanelor de aici. Se elibereaza astfel in cer lampioane de hartie, simbolizand angoasele si preocuparile lor.

Japonia- puterea padurii. Pentru a-si regasi fericirea, japonezii merg sa se plimbe prin padure. Apoi imbratiseaza arborii centenari pentru recentra si reconecta cu natura. Si cum pe la noi exista destul de multe paduri, aceasta practica este destul de usor de adoptat.

Butan- bunatatea interioara bruta. Este de ajuns daca ne gandim la actiunile noastre pentru a ne asigura de faptul ca nu sunt negative. Trebuie sa dai prioritate bucuriilor, fericirii, starii de bine emotionale si spirituale si sa te interesezi in acelasi timp de protejarea mediului si de dezvoltarea durabila.

Invata sa meditezi ca si in India. Practicarea meditatiei este o modalitate excelenta pentru a te calma daca esti stresat sau enervat. Iti permite sa iti calmezi mentalul si sa iti regasesti idei mai clare mult mai rapid. Exista o multime de modalitati in care poti medita si deci fiecare persoana isi poate alege cea mai potrivita pentru sine.

Thanksgving, puterea gratitudinii. O sarbatoare emblematica din State, cu ocazia careia intreaga familie se reuneste in jurul mesei si incearca sa fie recunoscatoare pentru tot- familie, prieteni, sanatate… deci toate lucrurile de care ai nevoie pentru a spune Multumesc vietii. O atitudine mult mai pozitiva decat sa te focalizezi asupra lucrurilor pe care nu le ai.

Lasă un răspuns