Samsung Galaxy Book S oficializat – 23 ore de autonomie și 960 grame

Galaxy Book S este primul PC de pe piata care foloseste noul procesor Snapdragon 8CX de la Qualcomm. Un laptop ultraportabil care promite performanta si autonomie.

Dupa cateva zvonuri, Samsung Galaxy Book S a fost oficializat de catre Samung in timpul conferintei organizate pentru Samsung Galaxy Note 10. Dupa cum am prevazut, este vorba despre un laptop ultra portabil sub Windows 10 al carui design ne aminteste de cel al lui Surface Laptop de la Microsoft. Insa asemanarile se opresc aici deoarece Galaxy Book S este un aparat destul de diferit fata de cele existente in momentul actual pe piata.

Snapdragon 8CX, 23 de ore de autonomie si 4G LTE. Snapdragon 8CX este primul procesor de la Qualcomm in intregime dedicat laptopurilor cu Windows 10 in special. Este vorba in realitate despre un procesor ARM putin cam gros, cu prea multa caldura emisa pentru a putea fi integrat intr-un smartphone. Samung Galaxy Book S a fost prezentat in mod oficial in urma cu un an si primele teste arata performante similare sau superioare celor oferite de un Core i5-8250 U de la Intel. Un procesor pe care il regasim si la ultra portabilele din gama premium precum Dell XPS 13 sau Surface Laptop. Procesorul este asociat la 8 GB RAM LPDDR4X si 256 sau 512 GB RAM de stocare interna (cu un port micro SD).

Datorita folosirii unui procesor ARM gravat in 7nm cu o baterie de 42Wh, Samsung Galaxy Book S promite o autonomie de aproximativ 23 de ore cu Wi-Fi dezactivat si 4G.

Echipat cu un procesor Qualcomm, acest laptop este in mod evident compatibil cu retelele mobile 4G LTE.

Usor ca o pana. Galaxy Book S este echipat cu un ecran tactil de 13,3 inchi, Full HD si propune 2 porturi USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0 si un cititor de amprente compatibil Windows Hello. Are o greutate de doar 960 de grame. Ceea ce inseamna ca nici macar nu il vei simti in ghiozdan.

Lansare in SUA. Samsung Galaxy Book S est asteptat sa fie lansat in septembrie in SUA la un pret anuntat de 999 de dolari. Pentru moment nu se stie cand va fi lansat in Europa. Este destul de dificil de prezis daca Samsung il va comercializa la noi deoarece in urma cu cativa ani Samsung a oprit comercializarea laptopurilor in Europa.

Lasă un răspuns