Un week-end la Sevilia

Sevilia își ispitește turiștii cu palmierii săi, portocalii săi, arhitectura delicioasă și piețele superbe. Un oraș care se gustă, se apreciază asemenea unui pahar de vin bun. Frumoasa andaluză a știut să profite de un trecut bogat în istorie. Inițial romană după care vizigotă, Sevilia a fost colonizată de Mauri în secolul 8 înainte de a redeveni creștină în 1284 sub domnia lui Ferdinand al III-lea de Castilia. Din această istorie remarcabilă a luat naștere un oraș superb, fascinant, un melanj de influențe maurești și gotice.

Sevilia reprezintă destinația ideală pentru un sejur exotic. Ți-ar plăcea să petreci un week-end la Sevilia? Iată ce poți vizita.

Catedrala Sf. Maria din Sevilia este cea mai mare catedrală din țară, construită pe locul unei foste moschei. Catedrala adăpostește mormântul lui Cristofor Columb. Descoperă-i arhitectura impresionantă și concepția complexă. Clopotnița Giralda, un vechi minaret, oferă o vedere panoramică asupra orașului.

Biserica San Isidro este o biserică ce datează din secolul 14 și adăpostește relicvele lui San Isidro, patronul orașului Madrid. Chiar dacă este adesea neglijată de turiști, biserica merită să fie vizitată.

Palatul Alcazar este o veritabilă bijuterie, ascunsă în spatele muraliilor Santa Cruz. Alături de Casa de Pilatos, Alcazar este unul din cele mai bune exemple de arhitectură andaluză, totodată unul din cele mai vechi palate, încă în folosință din lume.

Plaza de Espana reprezintă piața în care sunt instalate birourile guvernamentale. Aici turiștii pot admira picturile murale ce reprezintă diferitele regiuni ale Spaniei.

Muzeul Artelor Frumoase este instalat într-o clădire din secolul 16 și adăpostește câteva opere celebre precum Fecioara lui las Cuevas și numeroase alte opere aparținând lui Goya, Velasquez și Murillo.

Muzeul de Flamenco este un muzeu superb ce adăpostește o colecție eclectică de costume și le propune turiștilor un spectacol de flamenco organizat în fiecare zi la orele 19.

Lasă un răspuns