Varza kale, noul aliat detox

Dacă vrei să variezi plăcerile atunci când vine vorba despre meniul zilnic, dar dacă vrei în acelaşi timp să foloseşti cele mai sănătoase ingrediente, trebuie să ştii că varza kale poate fi un aliat de preţ în acest scop. În plus, este de mare ajutor atunci când vrei să ţii o cură detox.

Kale este o varietate de varză plină de beneficii, o varietate destul de veche însă, a căror beneficii încep doar acum să fie cunoscute. Americanii sunt înnebuniţi după ea. Care sunt beneficiile sale în domeniul sănătăţii?

– este plină de vitamine. Varza kale conţine un nivel foarte ridicat de pro-vitamina A, de vitamina K, dar şi de vitamina C, antioxidantă.
– este mineralizantă datorită nivelului său ridicat de calciu- 150 de mg pe 100 de grame.
– este alcalinizantă. Conţine un nivel destul de important de potasiu şi este de mare ajutor pentru a menţine echilibrul acido-bazic al organismului.
– este anti-cancer. Glucosinolaţii din varza kale joacă un rol foarte important, preventiv în apariţia anumitor tipuri de cancer masculine, feminine sau digestive.
– poate stimula imunitatea. Acest lucru se datorează flavoinoizilor săi, printre care şi puternica quercentină.
– este foarte bogată în vitamina B9. Acest lucru înseamnă că joacă un rol foarte important în formarea de globule roşii, în funcţionarea sistemului nervos şi imunitar dar şi în cicatrizare. Este necesară pentru formarea de celule noi şi este foarte importantă pentru viitoarele mame.
– varza kale conţine foarte puţine calorii, este foarte bogată în fibre, deci poate stimula tranzitul intestinal şi digestia. Fibrele pot diminua nivelul de colesterol rău şi riscul de atacuri cardiace.
– este foarte bogată în fier, chiar mai bogată decât carnea de vită. Asta înseamnă că este de mare ajutor atunci când vine vorba despre transportul oxigenului în organism. În plus, conţine mai mult calciu decât laptele.

Lasă un răspuns