Vizitează Delta Dunării pentru o experiență de neuitat

Cea mai frumoasa vacanta este cea petrecuta in natura. In mijlocul naturii, omul se simte mult mai relaxat, mai linistit, printre nuferi, pelicani si stejari seculari va uita de grijile cotidiene, de ratele la banca si se va bucura de ceea ce i-a lasat natura.

Cazare in Delta Dunarii este usor de gasit. O simpla cautare pe batranul Google a celor 4 cuvinte magice va da rezultatele mult dorite. Ce pot face turistii in Delta?

Pot vizita unele obiective turistice, zone protejate, pot admira casutele si modul de viata al localnicilor, pot manca un bors de peste exceptional si se pot plimba cu barca sau cu salupa, pot pescui si face multe alte activitati placute si relaxante.

Asadar, principalele obiective de vizitat in Delta Dunarii sunt:

● Sfantu Gheorghe – localitate din Delta in vecinatatea careia se afla o intindere de nisip foarte mare. Unele zone sunt protejate si accesul este strict interzise insa se poate ajunfe cu siguranta la rezervatia Melea unde pot fi admirate colonii de cormorani, pelicani si lebede, dar si pe insula Sahalin, unde traiesc specii de pasari rare.

● Sulina – locul unde Dunarea se intalneste cu Marea Neagra. O excursie cu barca pana la locul in care Dunarea se varsa in mare nu costa mult si este extrem de placuta, localnicii fiind cei mai buni ghizi. De asemenea, in Sulina se poate face si plaja, unde marea este mai curata si mai limpede decat pe statiunile de pe litoral. In Sulina se poate vizita farul Comisiunii Europene a Dunarii dar si mormantul singurului pirat din Romania.

● Gura Portitei – cu o plaja virgina si multa liniste, turistii pot admira imprejurimile si pot vizita plaja in zona publica. Pe partea protejata a plajei pot fi admirate specii de pasari rare, scoici neatinse de picior de om si un nisip extraordinar de fin.

● Padurea Letea – cea mai veche rezervatie naturala din tara, protejata prin lege, considerata ca fiind o mica jungla a Deltei, unde caii salbatici sunt liberi si pot fi admirati, unde trunchiurile copacilor au o forma neobisnuita, unde oamenii pastreaza traditiile cu mare strictete si poarta inca straie populare.

Delta Dunarii este plina de surprize placute si de multe alte obiective de vizitat. Cert este ca turistii ajung mai greu in unele destinatii cu masina, majoritatea preferand sa isi lase masina in Tulcea si sa porneasca cu alte mijloace de transport.

Din Tulcea se ajunge usor cu masina la Mahmudia, o localitate dezvoltata din punct de vedere turistic, unde se pot admira ruinee cetatii Salsovia si muzeul Casa Pescarului, dar si la Murighiol, unde complexul lagunar Razim Sinoe uimeste prin simplitate si frumusete.

Lasă un răspuns