Zurich, visul elvețian

Zurich este capitala economică a Elveției. Este un oraș dinamic care te va seduce cu siguranță în timpul unui sejur. Centrul său istoric, muzeele sale, magazinele de lux, scena nocturnă, sunt doar câteva din numeroasele atracții pe care acest oraș le pune la dispoziția turiștilor.

Vizitează orașul vechi. Orașul vechi di Zurich, cunoscut și sub numele de Alstadt este o zonă relativ mică care se poate vizita ușor la pas. Rătăcește pe străduțele din cartierul Niederhof sau Schipfe pentru a admira casele colorate, micuțele magazine și anticariatele. Atenție la buget dacă vrei să faci shopping, la Zurich prețurile sunt destul de ridicate.

Plimbă-te în jurul lacului Zurich. Orașul este instalat pe malurile lacului Zurich. În perioada sezonului cald, atât malul drept cât și malul stâng al lacului sunt extrem de frecventate. Te poși plimba până la China Garten, o grădină chinezească oferită orașului Zurich de orașul chinezesc Kumming.

Descoperă orașul din turnurile gemene ale catedralei Grossmunster. Catedrala Grossmunster este o vizită obligatorie pentru orice turist sosit la Zurich. Această biserică protestantă din secolul 12 era o mănăstire la origine. Admiră statuia originală sl lui Charlemagne. Situată în mijlocul orașului, poți urca scările unuia din cele două turnuri gemene pentru a admira orașul de sus.

Vizitează Muzeul de Artă din Zurich. Kunsthaus din Zurich este una din cele mai importante colecții de artă din Zurich. Creat în 1910 datorită impulsului artiștilor dornici să își arate operele publicului, muzeul expune azi opere datând din Evul Mediu până în perioada contemporană. Vei descoperi aici opere importante aparținând lui Van Gogh, Auguste Rodin și Albert Giacometti.

Explorează fosta grădină botanică a Universității din Zurich. La Zurich există două grădini botanice. Prima reprezintă noul par botanic deschis de către Universitatea Zurich în 1977. A doua este vechea grădină botanică, actualmente parcul și muzeul etnologic din Zurich. Această grădină oferă o colecție magnifică de plante exotice și de cactuși.

Lasă un răspuns